Willems en FC Groningen doen aangifte tegen vader en zoon voor mishandeling (update)

sport
Foto via FC Groningen

FC Groningen en Jetro Willems hebben maandag aangifte gedaan tegen de minderjarige jongeman, die zondagmiddag een klap uitdeelde aan de linksback tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen in de Euroborg. Ook tegen zijn vader is aangifte gedaan, omdat hij een steward mishandelde nadat hij het veld was opgerend

Volgens Voetbal International stapten Willems en zijn werkgever maandagochtend naar de politie om aangifte te doen. De speler liet na het incident nog weten niet zeker te weten of er een aangifte zou volgen. De vermoedelijke uitdeler van de klap, een minderjarige jongen, werd na de wedstrijd wel aangehouden voor het incident.

De sfeer in de Euroborg sloeg aan het einde van de wedstrijd om. In de tachtigste minuut betrad een supporter (volgens RTV Noord de vader van de aangehouden jongeman) het veld. Deze kon snel door stewards worden ingerekend, maar zou tijdens de staandehouding een steward hebben mishandeld.

Daarna werd het nog onrustiger op één van de tribunes. Willems besloot daarop om naar de tribune te gaan om de situatie te sussen. Willems kreeg daarbij een klap van de zoon van de veldbestormer. Voor scheidsrechter Gözübüyük was het aanleiding om de wedstrijd stil te leggen. Na een kwartier kon de wedstrijd hervat worden.

Volgens RTL Nieuws is de minderjarige zoon, de jongeman die de klap uitdeelde aan Willems, inmiddels weer op vrije voeten. De vader zit nog wel vast voor zijn aandeel in de incidenten.