Beatrixoord Noord Nederland doneert ruim een miljoen aan UMCG voor onderzoek en leefstijlprogramma

nieuws

De Stichting Beatrixoord Noord Nederland (BEANN) heeft 1,25 miljoen euro gedoneerd aan het UMCG. Daarmee kan het ziekenhuis de komende vijf jaar verschillende leefstijl- en onderzoeksprogramma’s mee te financieren.

Met de financiering wil het ziekenhuis haar programma’s om patiënt fitter maken voor een operatie verder ontwikkelen. Ook gaat het ziekenhuis een ‘leefstijlzorgloket’ opzetten. Als de leefstijl van een patiënt verbeterd kan worden voor de behandeling, dan kan de arts de patiënt verwijzen naar dit loket in het UMCG. Daar wordt de patiënt dan bijboorbeeld geholpen worden met stoppen met roken, afvallen of meer en beter bewegen.

Daarnaast wordt het geld gebruikt voor onderzoek op gebied van revalidatie en leefstijl, waaronder de opzet en uitbouw van het wetenschappelijk kenniscentrum binnen het inspanningslaboratorium in Beatrixoord.

‘Beatrixoord’ heeft nog eens 500.000 euro gereserveerd om eventueel na vijf jaar de programma’s verder te kunnen helpen.