Provinciehuis verwelkomt 27 nieuwe Statenleden

In het Provinciehuis zijn woensdagmorgen 43 Statenleden geïnstalleerd. Het gaat om 27 nieuwe leden en 16 herkozen leden.

Na de verkiezingen van 15 maart is de BoerBurgerBeweging de grootste fractie, met 12 Statenleden. GroenLinks en de Partij van de Arbeid leveren ieder vijf leden. D66, de ChristenUnie en Groninger Belang bezetten elk drie zetels. VVD, CDA, D66, Partij voor de Dieren en PVV leveren ieder twee zetels. De Statenleden van de twaalf provincies kiezen op 30 mei de nieuwe Eerste Kamer.

Vorige week woensdag hebben de verkozen lijsttrekkers/fractievoorzitters een informeel duidingsdebat gevoerd. Daarbij is Ard van der Tuuk formeel aangesteld als informateur. De komende periode gaat hij met de opdracht aan de slag en rapporteert hierover aan Provinciale Staten.