Petitie tegen ontslag Susanne Täuber overhandigd aan Rijksuniversiteit Groningen

De petitie tegen het ontslag van universitair docent Susanne Täuber is dinsdagochtend overhandigd aan het bestuur van de RUG. 

Met de petitie roepen de actievoerders de universiteit op om de ontslagen docent weer aan te stellen, de klachtenprocedures te hervormen en academische vrijheid vast te stellen. Ruim 3500 mensen zetten hun handtekening onder de petitie.

Susanne Täuber was werkzaam aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Ze uitte openlijk kritiek op de sociale veiligheid en promotiemogelijkheden binnen de universiteit. De zaak escaleerde en leidde uiteindelijk tot haar ontslag.

Volgens de actievoerders is er sprake van een angstcultuur binnen de universiteit. Studenten en personeelsleden zouden zich niet durven uitspreken over de situatie, uit angst voor mogelijke gevolgen. De Algemene Onderwijsbond overhandigde de petitie daarom namens de actievoerders.

De Rijksuniversiteit is om een reactie gevraagd. Het bestuur liet weten niet te willen reageren.