Organisatie KardingeRun trekt de stekker eruit

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De KardingeRun, een hardloopwedstrijd met obstakels, gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft de stekker er uit getrokken.

De negende editie van de KardingeRun stond gepland voor zondag 2 juli. De organisatie meldt op haar website dat de gemeente geen vergunning kan afgeven voor het evenement. Dit in verband met aangescherpte wet- en regelgeving op o.a. ecologisch gebied. De Run vond plaats op en rond de Kardingebult. Er deden vorig jaar 2700 lopers aan mee.

Na diverse suggesties, onder meer voor alternatieve routes, heeft de organisatie de conclusie moeten trekken dat het niet haalbaar is om een parcours aan te bieden waar voldoende uitdaging in zit. De lopers, die konden kiezen uit afstanden van 4 en 8 kilometer, moesten tijdens de Run hindernissen met water, modder en andere obstakels overwinnen.

Ook andere overwegingen, zoals verplaatsen, bleken niet realistisch vanwege andere evenementen op Kardinge. Alle deelnemers die zich hadden ingeschreven krijgen het inschrijfgeld zo spoedig mogelijk teruggestort. De organisatie zegt wel andere evenementen te blijven aanbieden.