Opnieuw lange file op A7 richting Stad door wegwerkzaamheden

nieuws
Foto: 112 Groningen

Door de werkzaamheden tussen Hoogkerk en Groningen-West ontstond tijdens de dinsdagochtendspits opnieuw een forse file.

De voorspelde drukte voor verkeer tot aan de afrit Groningen-West vanuit de richting Drachten zorgde opnieuw voor een file, die dit keer opliep tot bijna tien kilometer in lengte. De vertraging liep op tot bijna drie kwartier.

Het was dinsdagochtend ook weer druk aan de noordkant van de Stad, maar wel minder dan op maandagochtend. De file richting Leegkerk liep op tot zes kilometer.

De vertraging werd veroorzaakt door werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Vanaf maandagochtend rijdt het verkeer op de A7 tussen Hoogkerk en afrit 36 Groningen-West via één rijstrook. Het verkeer reed al via versmalde rijstroken, vanaf maandag gaat één van de rijstroken dicht, waardoor er één strook overblijft voor verkeer richting Groningen.

De situatie duurt tot vrijdag 24 maart 20.00 uur. Vanaf dan rijdt het verkeer weer via versmalde rijstroken.