Man gezocht die op Grote Markt geld pinde met gestolen pas

nieuws
foto: politie

De politie is op zoek naar een man die op 8 februari met een gestolen pas geld pinde op de Grote Markt.

De pinpas is van een 25-jarige man uit Delfzijl. Hij liep dinsdagavond 7 februari door de binnenstad van Assen toen hij werd aangesproken door twee mannen. Ze willen zijn spullen. Onder dreiging van wat mogelijk een mes is, stond het slachtoffer zijn pinpas af.

Een dag later, op woensdag 8 februari, werd op een aantal plaatsen in Groningen bij meerdere geldautomaten geld opgenomen met de pas. Ook in Duitsland is gepind. Eén van de pintransacties vond plaats aan de Grote Markt in Groningen. Daarop is de verdachte duidelijk te zien. Het gaat om een jonge man met een getinte huidskleur. Hij wordt tussen de 16 en 30 jaar geschat. Hij droeg een groen/grijze gewatteerde jas met op linkerborst een oranje streep en een zwart heuptasje.

Wie de verdachte herkent, of meer informatie heeft waarmee het onderzoek geholpen wordt, kan contact opnemen door de politie te bellen via 0900-8844. Het kan ook anoniem, via 0800-7000.