Gorecht na winst op DZOH dicht bij deelname aan KNVB beker

Foto Andor Heij. Gorecht - Oranje Nassau

Gorecht bereikte dinsdagavond de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker. In Haren werd DZOH uit Emmen, dat net als Gorecht in de eerste klasse speelt, met 2-1 verslagen.

Nick Janzen scoorde voor de pauze voor Gorecht. Na rust kwam DZOH door Bastin Boer op gelijke hoogte. In de 78e minuut benutte Thijs Hekman een strafschop en schoot Gorecht daarmee een ronde verder.

De volgende tegenstander is een pittige. Gorecht ontmoet namelijk thuis SC Genemuiden uit de vierde divisie. Genemuiden won in Harlingen met 4-0 van Zeerobben.

Als Gorecht die wedstrijd weet te winnen, dan speelt de club volgend seizoen in de ‘grote’ KNVB beker met daarin de profclubs. Alle halve finalisten van de zes districtsbekers pakken die prijs.