Europa Kinderhulp zoekt Groningse vakantiegezinnen waar Duitse kwetsbare kinderen terecht kunnen

nieuws
Foto: Europa Kinderhulp

De stichting Europa Kinderhulp is op zoek naar Groningse gezinnen die het leuk vinden om komende zomer een kwetsbaar kind uit Duitsland in hun gezin op te nemen. Het gaat om een verblijf van ongeveer twee weken.

“Al ruim zestig jaar komen er iedere zomer kwetsbare kinderen uit Duitsland naar Nederland voor een vakantie bij een vakantiegezin”, laat Europa Kinderhulp weten. “De Duitse reizen behoren tot de oudste reizen die Europa Kinderhulp aanbiedt. Al sinds de jaren zestig verblijven in de zomervakantie honderden Duitse kinderen bij Nederlandse gezinnen. In Groningen komen onder andere kinderen uit Berlijn, Hannover en Schneeberg/Delitzsch terecht.”

“Met de vakantie kunnen de kinderen weer even hun batterij opladen”
De organisatie vertelt dat het om kinderen gaat die in sociaal of financieel moeilijke omstandigheden opgroeien. “Een vakantie bij een Nederlands gezin is voor hen een moment om hun batterij weer op te laden en om even weer gewoon kind te mogen zijn. Ook voor de vakantiegezinnen zelf is het een bijzondere ervaring. Door de jaren heen kan er een hechte band met hun vakantiekind opgebouwd worden, en soms hebben zij zelfs nog steeds contact als hun vakantiekind volwassen is.”

Duitse taal
De stichting laat weten dat het handig is als er een beetje Duits gesproken wordt, hoewel mensen met een vertaalapp ook al een heel eind kunnen komen. De Duitse kinderen arriveren in juli voor een verblijf van ongeveer twee weken. Meer informatie, ook over het aanmelden, is te vinden op deze website.