Britt Weerman naar finale hoogspringen op EK Indoor Atletiek: Bram Buigel uitgeschakeld

sport
Foto: Groningen Atletiek, Coen Schilderman

Britt Weerman van Groningen Atletiek heeft zich donderdag bij het EK Indoor Atletiek in Istanbul geplaatst voor de finale van het hoogspringen. Haar clubgenoot Bram Buigel werd op de 800 meter uitgeschakeld voor de halve finales.

De 19-jarige Weerman, viervoudig Nederlands kampioene, haalde in de kwalificatie een hoogte van 1 meter 91. Ze plaatste zich daarmee als zesde voor de finale, die zondag plaatsvindt. Dan begint iedereen weer bij nul. Het Nederlands record van Weerman staat op 1 meter 96.

Bram Buigel (27) werd op deze eerste dag van het WK derde in zijn serie 800 meter, in 1 minuut 47,95. De eerste twee van elke serie kwalificeerden zich rechtstreeks voor de halve finales op zaterdag, aangevuld door de twee snelste verliezers. Dat bleek voor Buigel net niet voldoende te zijn.