Bewoners planten samen met wethouder fruitbomen in Haren

nieuws
Foto: patrick gantz via Pixabay

Aan de Onnerweg in Haren zijn zaterdag diverse fruitbomen geplant. Het betrof een bewonersinitiatief.

Het gaat om een veldje nabij de oude ingang van sportpark Onnerweg. Buurtbewoners hebben bij de gemeente een plan ingediend om dit kale veldje groener te maken, waarbij men de biodiversiteit wilde bevorderen. Aanvankelijk leek er geen toestemming te komen omdat het plan niet zou passen in het straatbeeld. Na ophef vanuit de buurt werd de visie van de gemeente herzien.

De buurtbewoners kregen bij het planten van de bomen hulp van wethouder Mirjam Wijnja (GroenLinks). De wethouder bevestigde de laatste boomband. De fruitbomen die geplant werden, zijn zogeheten hoogstam fruitbomen. Dat zijn bomen die worden aangeplant in een tuin of een boomgaard. De hoogstam fruitbomen worden geënt op een onderstam.