Arriva: “Trein naar Weener rijdt maandag wel ondanks staking, stopbus tussen Weener en Leer waarschijnlijk niet”

nieuws
Foto Andor Heij. Station Weener met Arriva trein.

Treinreizigers tussen Groningen en Weener hebben maandagochtend geen last van de staking in het Duitse openbaar vervoer. Wel moeten reizigers rekening houden met een gebrek aan stopbussen tussen Weener en Leer.

In Duitsland wordt maandag gestaakt in het openbaar vervoer. Ondanks de deze staking rijden zowel de Arriva-trein tussen Groningen en Weener en de snelbus tussen Groningen en Leer volgens de dienstregeling.

Maar als reizigers eenmaal in Duitsland zijn, heeft de grote, landelijke staking wel gevolgen voor reizigers. Zo rijdt buslijn 620 tussen Weener en Leer hoogstwaarschijnlijk niet. “Het gebruik van alternatief vervoer wordt aangeraden”, laat Arriva weten. “Houd de website van Weser Ems Bus in de gaten voor de actuele stand van zaken.”