Afgelopen | Kan FC Groningen de gelijkmaker vinden?

FC Groningen gaat vanavond op bezoek bij AZ. In Alkmaar moeten de Groningers resultaat boeken om bij te blijven met FC Emmen, die eerder dit weekend wonnen van Excelsior. Volg het duel hier live vanaf 20.00 uur.

Stand: 1-0

Afgelopen. FC Groningen heeft geen kansen meer gekregen en gaat dus met lege handen naar huis.

69’ Verrips! De doelman heeft een uitstekende redding in huis, wanneer hij oog in oog staat met Karlsson.

64’ FC Groningen krijgt niet meer de kansen die het in de eerste helft wist te creëren.

52’ AZ gevaarlijk. Balker haalt de bal van de lijn.

46’ De tweede helft is begonnen met twee ongewijzigde ploegen.

Het is rust. FC Groningen staat achter, maar is zeker niet kansloos op bezoek bij AZ. Tot de tweede helft!

44’ Een schitterende vrije trap van Suslov wordt met moeite gekeerd door Ryan.

41’ Manu krijgt wederom een mooie kans, maar schiet de bal richting de cornervlag.

37’ Het is spannend in Alkmaar. Groningen staan dan wel achter, maar is zeker niet kansloos.

19’ Op de paal! Manu haalt uit en raakt de buitenkant van de lat. Dat scheelde weinig!

17’ Kans voor FC Groningen. Manu geeft goed voor, maar Suslov komt niet verder dan een afzwaaier.

4’ 1-0 AZ.. Een wereldgoal. Jesper Karlsson haalt uit van afstand en verschalkt Verrips. De doelman stond niet goed gepositioneerd.

1’ Er is afgetrapt in het AFAS stadion! FC Groningen speelt in het derde tenue.

Opstelling AZ: Ryan, Hatzidiakos, Kerkez, Reijnders, Odgaard, Clasie, Pavlidis, Karlsson, Mijnans, De Jong, Goes

Opstelling FC Groningen: Verrips, Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Willems; Duarte, Hove, Suslov; Van Bergen, Pepi, Manu

Scheidsrechter: Pol van Boekel