Ziekenhuis in Zwolle gaat zelf cardiologisch onderzoek doen, met hulp van UMCG

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Het Isala-ziekenhuis in Zwolle gaat, met hulp van het UMCG, zelf wetenschappelijk onderzoek doen op het gebied van cardiologie.

Isala gaat alle wetenschappelijke cardiologische studies in eigen beheer uitvoeren, met eigen researchverpleegkundigen en dataverzameling. Het verbeteren van de begeleiding van promovendi gaat plaatsvinden in samenwerking met het UMCG. Zij worden onderdeel van een onderzoeksgroep, die wordt versterkt door de nieuwe cardiologen. Zij komen vanaf april bij Isala werken.

Het Zwolse ziekenhuis liet het wetenschappelijke onderzoek tot nu toe uitvoeren door onderzoeksbureau Diagram BV. Maar het ziekenhuis beëindigt de samenwerking met deze organisatie, omdat twee cardiologen worden beticht van fraude. De twee artsen, die ook in het ziekenhuis werkten, zouden in 2020 mogelijk steekpenningen hebben aangenomen van een verkoper van medische implantaten.