Wethouder: “Als subsidiepotje voor een groene maatregel op is, krijg je een bericht wanneer er weer geld is”

nieuws
Foto: Nanda Sluijsmans via Wikimedia Commons (CC 2.0 SA)

Inwoners van de gemeente Groningen, die aanspraak willen maken op een subsidiepotje voor een groene maatregel, maar achter het net vissen omdat het potje leeg is, kunnen vanaf deze week contactgegevens achterlaten. Volgens wethouder Mirjam Wijnja (GroenLinks) van Groen & klimaat adaptatie krijgen de mensen een bericht als er weer geld beschikbaar is.

De wethouder kwam daarmee terug op een toezegging die ze vorig jaar zomer had gedaan. In juli 2022 had de fractie van de Partij voor het Noorden vragen gesteld over subsidies voor meer groen in je leefomgeving. De partij opperde dat het misschien een goed idee zou zijn dat als het potje op is, dat mensen zich in kunnen schrijven voor een herinnering wanneer er weer subsidie kan worden aangevraagd.

Wijnja: “Daarvan heb ik toen gezegd dat ik dat een goed idee vond en dat ik er op terug zou komen. Wat we het afgelopen half jaar hebben gedaan is dat we het breder hebben getrokken. Waarbij het nu zo is dat wanneer een subsidie voor een klimaat adaptieve maatregel op is, dat mensen een contactformulier in kunnen vullen waar ze hun naam en mailadres achter kunnen laten. Het is dus geen wachtlijst, maar een herinnering die mensen toegestuurd krijgen wanneer er weer geld in een potje zit.”