Werkzaamheden veroorzaken koolmonoxide in panden aan Poelestraat

nieuws
Foto: Patrick Wind (112 Groningen)

In drie panden aan de Poelestraat is vrijdagmiddag koolmonoxide vrijgekomen tijdens werkzaamheden. Voor zover bekend heeft niemand in de gebouwen een vergiftiging opgelopen door het gas.

De brandweer werd kort na 16.30 uur opgeroepen, nadat er een vreemde lucht werd geroken in één van de panden. Brandweerlieden met gasmaskers op gingen daarop een kapperszaak binnen om te zoeken naar de bron van de lucht.

Die bleek te komen uit een machine die werd gebruikt bij werkzaamheden in één van de panden. Uit deze metingen bleek onder meer dat er koolmonoxide vrij was gekomen. Daarop werden ook de andere panden gecontroleerd en geventileerd. De bewoners zullen vrijdagnacht elders door moeten brengen.

Voor zover bekend raakte niemand gewond door het giftige gas. Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout of benzine. Opvallend is dat er een lucht werd geroken in de gebouwen, terwijl het gas niet te ruiken, proeven of zien is.