Vrijdag perioden met regen en kans op pittige bui met hagel; weekend wordt droog, maar met stevige wind

nieuws
Foto: 2018年4月4日 via Pixabay

Vrijdag is voorlopig de laatste dag waarop er neerslag valt uit de hemel boven Groningen. Dat voorspelt OOG-weerman Johan Kamphuis voor de komende dagen. Die laatste regenachtige dag kan nog wel een paar stevige buien opleveren, waarbij ook wat hagel zou kunnen vallen. 

Volgens Kamphuis begint de vrijdagochtend met perioden met regen, gevolgd door droge perioden die vanuit het noorden oprukken door de provincie. “In de middag kan de zon soms ook even doorbreken. Maar er is ook kans op een pittige bui, misschien wel met hagel. Bij een koude en toenemende noordwestenwind wordt het 7 graden.”

In de nacht naar zaterdag is er veel bewolking en daalt de temperatuur naar 3 graden. De lucht trekt iets verder open op zaterdagochtend: “Dan zijn er opklaringen, afgewisseld door stapelwolken die in de loop van de ochtend  talrijker worden en in de loop van de middag afnemen. Het wordt 6 graden bij een matige en soms vrij krachtige noordenwind.”

In de nacht naar zondag klaart de lucht volgens Kamphuis opnieuw op: “Dat brengt lichte vorst, met temperaturen tot twee graden onder het vriespunt. Zondag overdag waait er opnieuw een forse noordoostenwind, maar wel met zonnige perioden afgewisseld door stapelwolken. Wel blijft het droog. Maandag gaat de wind aan de ketting. Het blijft droog en het wordt 5 graden. Verder zijn er opklaringen maar ook dan trekken er enkele velden met lage bewolking over. In de nacht lichte vorst: -1 tot -3 graden.”

Voor de rest van volgende week voorspelt de weerman droog weer, met in de loop van de week steeds dikkere wolkenvelden: “Overdag wordt het 6 of 7 graden en in de nachten schommelt het kwik rond het vriespunt.”