Vlam slaat in de pan in horecazaak Poelestraat: “Personeel heeft snel gehandeld en erger voorkomen”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In de keuken van een horecazaak aan de Poelestraat heeft zaterdagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam om 22.00 uur binnen. Omdat het om een pand in de binnenstad gaat werden direct twee tankautospuiten en een hoogwerker naar het adres gestuurd. “Het betrof een vlam in de pan”, vertelt brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper. “Personeel in de keuken heeft adequaat en snel gehandeld. Ze hebben direct een blusdeken gepakt en die over de pan gelegd. Door deze blusdeken kon de brand gesmoord worden en kon erger worden voorkomen.”

Het pand hoefde niet ontruimd te worden. “Toen duidelijk was dat er brand was is de ontruiming wel opgestart. Je neemt daarmee het zekere voor het onzekere. Maar toen bleek dat de situatie onder controle was, is de ontruiming afgebroken. Wij hebben in het gebouw een controle uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen brand meer is.” Over eventuele schade is niets bekend.