Verwaarloosde cavia’s knappen op: ‘Ze zijn klaar voor adoptie!’

‘Wie heeft er een fijn huisje voor onze cavia’s?’ Deze oproep doet stichting Dierenopvangcentrum Groningen. Afgelopen zaterdag hebben zij 110 verwaarloosde cavia’s uit Zwolle opgehaald. 

In totaal werden er vorige week 400 cavia’s uit een woning in Zwolle gehaald, waarvan er ook nog eens een aantal zwanger is. Samen met de organisatie Bikers for Animals heeft de stichting de cavia’s naar Groningen gebracht, waarvan er 59 bij het Dierenopvangcentrum zitten. De cavia’s maken het inmiddels goed. ‘Ze zaten onder de schurft en hadden kale plekken. Gelukkig is dat allemaal behandeld en zijn ze klaar voor herplaatsing’, vertelt Sandra Beijert van het opvangcentrum Groningen.

De opvang laat weten dat de cavia’s niet alleen mogen worden geadopteerd. ‘Ze gaan minimaal per twee of mensen moeten al cavia’s thuis hebben waar ze een soortgenootje bij zoeken.’

Adoptie

Op dat moment komt Cindy binnen. Ze heeft het verhaal van de cavia’s online gelezen en heeft nog wel een plekje over. ‘Ik heb zelf vier vrouwtjes thuis dus daar kan nog wel een vrouwtje bij. Ik vind het sneu, daarom wilde ik ook graag wat doen. Ik heb ook hooi en voer meegenomen.’ En dat voer is heel welkom: ‘Meer voer is natuurlijk altijd welkom, want het gaat heel snel met 59 cavia’s’ zegt Sandra. Inmiddels zijn het er 58 en heeft Cindy er een vijfde cavia bij.