Vernielingen en inbraak bij meerdere auto’s

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Meerdere geparkeerde auto’s moesten het in de nacht van maandag op dinsdag ontgelden aan de Iepenlaan en de Crematoriumlaan in Groningen. Autoruiten werden ingeslagen en uit zeker één voertuig werd gestolen.

Bij zeker negen auto’s aan de twee straten zouden de vandalen en inbrekers hebben toegeslagen.

De politie heeft inmiddels een tweetal verdachten op het oog. Twee tieners zouden op dinsdagochtend zijn gezien op een basketbalveldje aan de Paddepoelsterweg na een brandstichting. Op dit veldje zouden spullen uit de auto’s zijn gevonden. Na de brandstichting fietste het tweetal op één fiets weg richting de Zernike Campus.

Mensen die meer weten over de vernielingen of de brandstichting, kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook 0800-6070. Houd daarbij de zaaknummers 2023046522 en 2023046479 bij de hand. Camerabeelden zijn volgens de politie ook welkom.