Van Schendelstraat volgende week volledig afgesloten

nieuws

De Van Schendelstraat is van maandag 20 februari 07.00 uur tot vrijdag 24 februari 19.00 uur vanaf de Vondellaan afgesloten voor al het verkeer, vanwege werkzaamheden.

Aanpak Ring Zuid gaat in de Van Schendelstraat het asfalt verwijderen en een gat graven voor twee putten. De klus heeft te maken met de herinrichting van de Vondellaan, later dit jaar. De weg wordt opnieuw ingericht om de toenemende verkeersdrukte aan te kunnen. Het verkeer op de Vondellaan kan de komende week om de werkzaamheden heen, door middel van verkeerslichten.

De Vondellaan krijgt tussen de rotonde en het Gomarus College aan beide kanten een fietspad. Ook de rotonde met de Van Iddekingeweg krijgt een fietspad. Voor de aanleg van de fietspaden moet een groot deel van de bomen en groen worden verwijderd. In de Vondellaan blijft minder ruimte over voor parkeren, 21 parkeerplaatsen in de straat verdwijnen. Wel komt er een nieuw parkeerterrein aan het Vondelpad, naast het Gomarus College.