Tumult in slotfase, maar Be Quick 1887 pakt wel de punten tegen Purmersteijn

sport
Foto Andor Heij: Be Quick spits Robbin van Kooten viert zijn tweede treffer tegen Purmersteijn.

Be Quick 1887 boekte in de vierde divisie A een keurige zege op de nummer twee Purmersteijn uit Purmerend. Het werd 2-1 in het Esserbergstadion. Be Quick bleef achtste met 31 punten uit 19 wedstrijden.

Be Quick begon goed aan de wedstrijd. Een kopbal na een corner van Pim Betzema ging maar net naast. Na 18 minuten werd Robbin van Kooten diep gestuurd en die tekende de 1-0 aan voor de Groningers. Na 24 minuten was er opnieuw een diepe bal op Van Kooten. De Purmersteijn defensie ging de fout in en Van Kooten tikte de 2-0 binnen.

De gasten uit Noord Holland werden daarna gevaarlijker en nog voor de pauze kwam Purmersteijn terug in de wedstrijd. Mylan Polman tikte een vrije trap achter Be Quick doelman Robert Smit: 2-1.

Na rust was Be Quick een kwartier sterker met een bal op de paal van Daniel Teune en een schot dat net naast ging van Nagesh Amatsaleh. Maar na een paar tactische omzettingen ging Purmersteijn drukken. Een verraderlijke vrije trap van Rachad Madi werd door Smit net over het doel getikt en een schot van Thomas Schaap was een prooi voor de Groninger doelman.

Door met vijf verdedigers te gaan spelen wist Be Quick de tegenstander bij het doel weg te houden. De grootste kans was nog voor de Groningers toen Djarni Leidelmeijer na een counter oog in oog met Purmersteijn doelman Nick van Santen over schoot.

Afkoelingsperiode

Het werd in de slotfase nog even hectisch. Invaller Tiuri Schieving kwam hard in op Purmersteijn verdediger Nathan Sibilo. Sibilo kwam vervolgens met de borst vooruit in op Schieving. Beide spelers kregen geel, maar op advies van de grensrechter kreeg Sibilo rood. “Volgens mijn assistent maakte de speler van Purmersteijn een trappende beweging en daar staat maar één straf op en dat is rood. Ik heb het zelf niet gezien”, aldus scheidsrechter Christiaan Donner uit Nijmegen.

Er ontstond tumult en Donner laste een afkoelingsperiode in. In de laatste paar minuten gebeurde er niets noemenswaardig meer en kon Be Quick drie punten bijschrijven.

“We hebben het hele seizoen al veel blessures en daardoor wijzigingen, maar de laatste wedstrijden spelen we met hetzelfde team en dat begint nu te lopen. Het collectief is groeiende”, zei Be Quick trainer Steven Wuestenenk. Opvallend is de rol van de O-21 speler Robbin van Kooten die vorige week en ook tegen Purmersteijn twee keer scoorde. “We maken te weinig doelpunten en missen diepgang. Van Kooten is zo’n speler. Hij kan doelpunten maken en heeft ook nog eens een enorme motor”, aldus Wuestenenk.