Treurnis over opheffen VVG, maar ook zorgen over financiële toekomst VVK en Potetos

sport
Foto Andor Heij. Sportpark het Noorden. Avond. VVG, ,VVK, Potetos.

Voetbalvereniging VVK is bedroefd dat buurman VV Groningen zichzelf heeft opgeheven, maar er zijn ook financiële zorgen door het verdwijnen van VVG.

“We willen alle VVG-ers een hart onder de riem steken en bedanken voor de samenwerking de laatste jaren”, aldus het bestuur van VVK. “Voorzitter Robert Bollegraaf in het bijzonder. Hij heeft veel tijd in zijn club gestoken, maar ook in het gehele sportpark. Mede dankzij zijn inzet is het sportpark nu zoals het is”.

Brand

In 2016 was er een brand op sportpark het Noorden, waarbij de kantines van VVG en Potetos verloren gingen. Die van VVK werd net gered. VVG gebruikte een tijd de kantine en de bestuurskamer van VVK waardoor de clubs dichter bij elkaar kwamen.

Sinds enige tijd is er een stichting die sportpark het Noorden beheert, waarin VVG, VVK en Potetos participeren.

De leden van VVK zijn bang dat door het wegvallen van VVG de kosten voor de club hoger worden. Dit omdat één partij wegvalt uit de stichting en vanwege de energiekosten die mogelijk alleen op VVK en Potetos verhaald gaan worden. VVK is bang dat dit negatieve financiële gevolgen voor beide clubs gaat hebben.