Tentoonstelling ‘Noorderlicht De Groninger Galerij, Portretten uit het aardbevingsgebied’ geopend (foto’s)

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

In het Museum aan de A is vrijdag de tentoonstelling ‘Noorderlicht De Groninger Galerij, Portretten uit het aardbevingsgebied’ geopend. Vanaf zaterdag kan de tentoonstelling door het publiek bezocht worden.

De tentoonstelling werd geopend door wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA) van Wonen. Na de toespraak volgde een rondleiding. De expositie bestaat uit foto’s en verhalen van veertien mensen die in het aardbevingsgebied wonen. De foto’s zijn gemaakt door Alice Wielinga. Behalve fotograaf is zij ook beeldend kunstenaar. Beide kunstvormen heeft zij in het eindresultaat gecombineerd, waarbij de foto’s geënsceneerd zijn in landschappen met schilderingen van zand. Het zand komt uit de Groningse bodem en is gemengd met gekleurde Japanse inkt.

De verhalen zijn opgetekend door stichting Noorderbreedte. Zij spraken met diverse bewoners die op verschillende manieren met de aardbevingen te maken hebben. In de verhalen gaat het over de toekomst of juist over de moeite om het over de toekomst te hebben. De tentoonstelling is door Museum aan de A aangevuld met informatie over de geschiedenis van de aardgaswinning, en tot welke problemen dit leidde.

Het Museum aan de A is zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag is men geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen