Taakstraf en rijontzegging van 18 maanden voor veroorzaker ernstig ongeluk Eemshavenweg

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Een 26-jarige man heeft maandag van de rechter een taakstraf van 160 uur opgelegd gekregen en ook mag hij anderhalf jaar geen voertuig besturen. De man veroorzaakte vorig jaar februari een ernstig verkeersongeluk op de Eemshavenweg. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De uitspraak ligt daarmee lager dan de eis. Het Openbaar Ministerie eiste namelijk een taakstraf van 240 uur. Ook werd een voorwaardelijke celstraf van twee maanden geëist. De rechter ging daar maandag niet in mee, omdat de man oprecht berouw toonde. Hij erkende voor de rechter dat hij een verkeerde keuze heeft gemaakt en dat hij de last van iedereen die erbij betrokken was nog altijd met zich mee draagt.

De man was vorig jaar februari samen met drie vrienden uit geweest in Stad. Daarbij vloeide de drank rijkelijk. De 26-jarige man vond dat zijn drie metgezellen niet meer in staat waren om thuis te komen met het openbaar vervoer of in de auto. Hij besloot zelf als bestuurder in te stappen, ware het niet dat hij geen rijbewijs had, maar wel 25 rijlessen had gevolgd. Op de Eemshavenweg ging het mis. De afrit naar Lewenborg werd gemist, waarna er overleg volgde op een parkeerterrein. Bij het wegrijden kwam de auto schuin op de weg te staan, sloeg de motor af, en kon een achteropkomende bestuurder de auto niet meer ontwijken. Ondanks dat de man zelf ongedeerd bleef, raakten de andere drie inzittenden gewond, waarvan één persoon ernstig.

Behalve de taakstraf en de rijontzegging moet de man ook een boete van 370 euro betalen.