Stadjer (19) krijgt taakstraf en voorwaardelijke jeugddetentie voor steekpartij in Selwerd

nieuws
Foto Martin Nuver 112groningen.nl

De negentienjarige jongeman uit Groningen, die vorig jaar juni een plaatsgenoot (17) neerstak aan de Iepenlaan in Selwerd, moet 120 uur werkstraf uitvoeren voor zijn daad. De rechtbank legde de jonge Stadjer ook 200 dagen voorwaardelijke jeugddetentie op.

Dat meldt DvhN dinsdagmiddag.

De straf voor de jonge Groninger pakt lager uit dan de straf die het OM eind januari eiste. De openbaar aanklager eiste toen tweehonderd uur werkstraf en 250 dagen voorwaardelijke ‘celstraf’ tegen de negentienjarige. De rechter vindt minder straf passend, omdat de jongeman schuldbewust is, goed meewerkt en nog geen strafblad heeft. Wel moet de jonge Stadjers zich verplicht laten behandelen aan trauma’s en dagbesteding moet volgen.

De jongeman stak op 23 juni vorig jaar in op het slachtoffer, omdat hun jongere broertjes ruzie hadden gehad op school. Het slachtoffer werd daarbij geraakt in de borst en de hand, terwijl hij zijn broertje voor de verdachte wilde beschermen. Na het incident vluchtte de Stadjer weg op een scooter en pas in de avond van dezelfde dag aangehouden voor het incident.