Sponsorloop Alfa-college succes: ‘We hebben nu al 1.555.- euro opgehaald!’

Het Alfa-college heeft vandaag het voorlopige bedrag van 1.555.- euro opgehaald. Dit deden zij tijdens een sponsorloop door het Stadspark. Er wordt geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. 

Het opgehaalde geld wordt gestort op Giro 555. Ruim vijftig leerlingen renden mee vandaag en dat was niet zonder reden. Veel van hun hebben familieleden in het getroffen gebied wonen, zo ook de initiatiefnemers. ‘Al mijn familie zit nu bij elkaar in één huis. Alle andere huizen zijn verwoest’, vertelt Shahd Al Ali Al Mohammed. Haar familie woon in Turkije en Syrië. ‘Gelukkig gaat het nu best goed met mijn familie, maar toen de aardbeving kwam dachten ze dat ze dood zouden gaan’, vertelt Jomana Bayassah. De families van initiatiefnemers hebben gelukkig allemaal de ramp overleefd.

Sponsorloop

Shahd Al Ali Al Mohammed vertelt dat ze zich niet meer in de les kon concentreren omdat ze alleen maar aan haar familie dacht. ‘Ik heb tegen mijn docent gezegd dat ik echt iets wilde doen’. De leerlingen en docenten renden vijf rondjes van precies 1.11 km. Vijf maal 1.11 km is precies 5.55 km, oftewel het gironummer waar het geld naar toe wordt gestuurd, Giro 555.

Doneren

Via deze link kan er worden gedoneerd.