Soroptimist Filmfestival; 500 kinderen leren over kinderrechten

Ruim vijfhonderd basisschoolleerlingen bezochten dinsdag het Forum Groningen. Daar werd namelijk  de tiende editie van het Soroptimist Filmfestival gehouden. Dit filmfestival stond in het teken van de kinderrechten. 

”Wij vinden het belangrijk dat kinderen kennis maken met de rechten die ze hebben, maar ook gaan begrijpen dat die rechten nog wel eens geschonden worden,” vertelt organisator Ina Boerma. De kinderen kregen de film ‘Totem’ te zien. Deze film vertelt het verhaal van een meisje dat het land dreigt te worden uitgezet. ”We zoeken de film elk jaar met zorg uit, en vinden het belangrijk dat er mooie discussies over gehouden kunnen worden” vertelt Boerma.

Nadat de film was afgelopen gingen de leerlingen samen met Maureen Wachtmeester de film bespreken. ”Het kijken van een film zorgt ervoor dat je daarna veel makkelijker over dit soort onderwerpen kan praten,” vertelt Maureen Wachtmeester. Boerma en Wachtmeester hopen beide dat alle basisschool leerlingen zich bewust worden van alle rechten die ze hebben, maar vooral ook gaan nadenken over dit onderwerp.