Slechts één brandbomgooier op woning Willem Groeneveld houdt vast aan hoger beroep

nieuws

Jaimy W. en Tjeerd P. uit Groningen staan komende woensdag niet allebei in het beklaagdenbankje van het gerechtshof in Leeuwarden. Alleen P. gaat proberen een lagere straf te krijgen. Zijn compagnon ziet af van het hoger beroep.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden maandagmiddag. Volgens de advocaat van W. zou zijn cliënt zich hebben neergelegd bij zijn straf. De Stadjer zou rust willen en laat het hoger beroep daarom voorbij gaan.

De twee mannen werden in juli vorig jaar allebei veroordeeld tot vijf jaar celstraf, tbs met voorwaarden en het betalen van  elk tienduizend euro schadevergoeding. Ze kregen de straf, omdat ze in de nacht van 18 op 19 augustus 2021 flesjes met een brandbare vloeistof door de voordeur van het huis van Sikkom-journalist Willen Groeneveld gooiden.

De brand die ontstond, kon snel worden uitgemaakt door Groeneveld en zijn partner, omdat flesjes met brandbaar vloeistof waren niet kapot gebroken. De rechter veroordeelde het tweetal desondanks voor poging tot moord en brandstichting. Wel vond de rechter het tweetal verminderd toerekeningsvatbaar en legde daarom tbs met voorwaarden op. Dat betekent dat het tweetal niet gedwongen opgenomen wordt in een kliniek.