Slachtoffer aanrijding Meeuwerderweg was op de vlucht: “Ik zag hem door de lucht vliegen”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De persoon die woensdagavond gewond raakte bij een verkeersongeluk op de Meeuwerderweg was op de vlucht. Dat laat een ooggetuige aan OOG Tv weten.

“Twee jongens waren in het begin van de avond aan het kloten bij een aantal fietsen die bij de onderdoorgang van de zuidelijke ringweg stonden”, vertelt de ooggetuige. “Dat gebeurde op een manier die verdacht overkwam. Verschillende fietsers en wandelaars schreeuwden naar de twee dat ze moesten stoppen. Uiteindelijk zijn ze er op twee fietsen vandoor gegaan. Ik vertrouwde het niet en heb direct de politie gebeld en ben er op mijn fiets achteraan gesneld.”

“Ik zag de fietser door de lucht vliegen”
Terwijl de informatie gedeeld werd met de meldkamer probeerde de getuige ze in het oog te houden: “Ze gingen de Oosterpoortbuurt in waar ik ze vervolgens al snel kwijt raakte. Ik fietste op de Meeuwerderweg en ineens zag ik één van de twee met een flinke vaart uit een zijstraatje de weg oversteken, waar op dat moment ook een automobilist aan kwam rijden. Deze kon de fietser niet meer ontwijken. Het was een zware botsing waarbij ik de fietser door de lucht zag vliegen.”

“Flink wat bloed”
Het slachtoffer kwam tegen de voorruit van de auto terecht. “Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Wat ik gezien heb is dat het slachtoffer flink wat bloed op zijn gezicht had, maar dat de persoon nog wel aanspreekbaar was. Hij was op een gegeven moment ook opstandig en wilde weg. Uiteindelijk is de persoon naar het ziekenhuis gebracht. Een agent is in de ambulance meegereden.” De straat was enige tijd afgesloten. De personenauto is door een bergingsbedrijf weggesleept. “De automobilist heb ik wat gekalmeerd. Deze zag op een gegeven moment ook wel in dat het niet zijn schuld was. De andere persoon, die dus vermoedelijk een fiets gestolen heeft, die heb ik niet meer gezien.”