Scholieren bedenken inrichting voor toekomstige trein tussen Stad en Bremen

nieuws
Foto via Wunderline.nl

Vier scholieren van het H.N. Werkman Stadslyceum presenteerden donderdag hun ideeën over de inrichting van een directe Wunderline-trein tussen Groningen en Bremen. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk nam het eindresultaat donderdagmiddag in ontvangst. 

De vier scholieren, allemaal uit het vijfde jaar van het Technasium (vwo), kwamen tot de conclusie dat een trein tussen Groningen en Bremen comfortabeler moet zijn dan een normale trein op het Nederlandse spoor: werk- en privécoupes voor zakenreizen, een treinapp met onder meer een alarmknop functie, een automaat met hygiëne-artikelen, zitplekken voor grotere groepen en draaibare stoelen. Dit comfort moet ervoor gaan zorgen dat meer mensen kiezen voor de trein in plaats van de auto.

De provincie Groningen neemt de ideeën mee in het onderzoek naar de mogelijkheden voor een directe Wunderline trein tussen Groningen en Bremen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Provincie Groningen, Niedersachsen, Bremen, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), DB Netz en ProRail. Dit onderzoek moet dit jaar klaar zijn. De samenwerkende partijen willen de directe trein laten rijden op de Wunderline, die vanaf eind 2024 moet gaan rijden. Een directe trein is dan weer mogelijk, omdat de nieuwe Friesenbrücke bij Weener dan ook klaar is.