RUG organiseert steunbijeenkomst voor getroffenen aardbevingen in Turkije en Syrië

nieuws
Foto: Voice of America via Wikimedia Commons

De Rijksuniversiteit Groningen organiseert komende woensdagmiddag een solidariteits-  en steunbijeenkomst voor studenten en personeelsleden die zijn getroffen door de aardbevingen in Turkije en Syrië.

De bijeenkomst, opgezet door een aantal medewerkers van de universiteit, is bedoeld als informele bijeenkomst om elkaar de kans te geven zorgen te uiten en te delen. Iedereen die zich betrokken voelt bij de situatie in het getroffen gebied is woensdag vanaf 16.00 uur welkom in het Harmoniegebouw. De bijeenkomst is wel speciaal bedoeld voor studenten wier familie of vrienden door de aardbevingen zijn getroffen of die het moeilijk vinden om aardbevingsgerelateerd nieuws en gesprekken te verwerken.

“We zijn bedroefd en ontzet door het verschrikkelijke nieuws over de aardbevingen in Turkije en Syrië”, zo schrijft het bestuur van universiteit over gevolgen van de aardbevingen. “Ook aan de RUG werken veel collega’s met een Turkse en/of Syrische achtergrond, met vrienden of familie in de getroffen gebieden. We begrijpen dat het voor jullie een moeilijke en onzekere tijd is. Onze gedachten zijn bij jullie en we wensen jullie veel sterkte.”