Rijbaan bij Academie Minerva vanaf volgende week drie weken dicht voor aanleg gele stenen

nieuws
Een impressie van de eindsituatie rond Academie Minerva - Beeld via Gemeente Groningen

Vanaf volgende week wordt de rijbaan van het Gedempte Zuiderdiep ongeveer drie weken afgesloten. Een aannemer gaat dan aan de slag met het vervangen van het asfalt. Daar komen gele stenen voor in de plaats.

De werkzaamheden op de rijbaan zijn onderdeel van de herinrichting van het Minervaplein. Hier is straks geen apart fietspad meer. Na de verbouwing rijden auto’s en fietsers over hetzelfde weggedeelte. Daardoor komt ruimte vrij om terrassen, bomen en bankjes aan te leggen.

Tijdens de afsluiting wordt het verkeer voor laden en lossen omgeleid via de Brugstraat en Astraat. Normaal mogen auto’s en vrachtwagens hier niet rijden, maar dit verbod wordt tijdelijk opgeheven. Fietsers worden via het trottoir langs de werkzaamheden geleid, onder begeleiding van verkeersregelaars.