Rappende psycholoog uit Stad grijpt naast landelijke titel ‘Vrouw in de Media’

nieuws
Foto: Bruce Coolen

Daisy Veenstra, de rappende psycholoog uit Stad, heeft geen beslag weten te leggen op de landelijke titel ‘Vrouw in de Media’. Die titel ging naar Mirjam Kaijer. Dat is maandagavond bekendgemaakt.

Veenstra is populair op het social mediaplatform TikTok. Met haar bijdragen over eenzaamheid, depressies en onzekerheid weet ze duizenden jongeren te bereiken. Vorige maand won ze om die reden nog de Groningse Vrouw in de Media Award 2022. In het juryrapport stond te lezen: ‘De jury koos unaniem voor Daisy Veenstra omdat zij ‘haar krachten op een prachtige manier heeft gebundeld en de juiste platforms weet te vinden om jongeren te bereiken die misschien niet altijd weten waar ze kunnen aankloppen. Een vrouw met lef die hopelijk nog lang jonge mensen kan helpen en inspireren.’

Toch was het niet genoeg voor een landelijke titel. Die ging naar journalist en oud-verpleegkundige Mirjam Kaijer. Kaijer schreef het boek ‘Ik ben geen man’ en richtte Voices for Women op, waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar verschillende tussen mannen en vrouwen in de zorg. De Vrouw in de Media Award is een initiatief van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Deel dit artikel: