PVV presenteert kandidatenlijst Statenverkiezingen: “Meer inspraak burgers, betere bescherming tegen overheid”

nieuws
Foto: PVV Groningen

De PVV heeft zondag de kandidatenlijst gepresenteerd voor de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen. De lijst wordt aangevoerd door huidig fractievoorzitter Ton van Kesteren.

Op de lijst staan ook Reinder Blaauw, Robert Rep, Arthur van Dooren, Dennis Ram, Jesse van der Horst, Gea Hulshof, Fenna Meuken, Dharmendra Akloe en Henk Venema. Met het verkiezingsprogramma richt de partij zich op de inwoners die het vanuit de ogen van de PVV steeds moeilijker krijgen. “Wij willen meer inspraak voor de burgers en we willen hen beschermen tegen de overheid. In onze provincie wachten namelijk vele inwoners al jaren op compensatie voor de schade aan hun huis. In Meeden zijn inwoners doodziek door de plaatsing van windturbines. Voor die gezondheidsklachten zijn de collegepartijen van de afgelopen jaren verantwoordelijk, omdat de politiek gewoon doorgaat met de plaatsing van windturbines.”

De partij wil boeren en ondernemers de ruimte geven, waardoor de partij dus niet mee gaat in de huidige stikstofcrisis. “Ook uitgaven op het gebied van de energietransitie mogen wat ons betreft wel een onsje minder. Wij willen ons inzetten voor het creëren van meer werkgelegenheid, vooral in de kwetsbare gebieden zoals in het oosten van provincie. Ook willen we ons inzetten voor een betere bereikbaarheid van de Ommelanden die steeds verder onder druk komt te staan doordat het openbaar vervoer verschraalt. Het huidige College is alleen maar bezig met de miljarden voor de Lelylijn.”

Meer informatie over het verkiezingsprogramma vind je op de website van de PVV.