Politieke partijen uit Groningen en Drenthe slaan handen ineen bij waterschapsverkiezingen

nieuws
De waterberging Dijken-Bakkerom is dinsdag vol. Foto: waterschap Noorderzijlvest

Groninger Belang en Sterk Lokaal Drenthe slaan de handen ineen bij de waterschapsverkiezingen van 15 maart voor Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s. De twee partijen besluiten samen op te trekken, omdat een deel van de werkterreinen van de twee waterschappen ook in de provincie Drenthe ligt.

Omdat de waterschappen zich niet aan de provinciegrenzen houden (Boven-Smilde en Assen-Kloosterveen vallen onder Noorderzijlvest, alles ten Noordoosten van de lijn Assen-Emmen is onderdeel van waterschap Hunze en Aa’s) sluit Sterk Lokaal Drenthe zich aan bij de campagne van Groninger Belang. Leden van de Drentse partij krijgen een positief stemadvies mee voor Groninger Belang, het logo van Sterk Lokaal Drenthe staat op de posters en er wordt samengewerkt tijdens de campagnedagen in Drenthe.

René Stayen uit Groningen voert de lijst aan voor de verkiezingen in de regio van Noorderzijlvest. Trevor Mooijman uit Veendam is de lijstrekker namens Groninger Belang voor waterschap Hunze en Aa’s. “Waterschappen zijn nog nooit zo urgent geweest als nu; de zeespiegelstijging, de verdroging en verzilting, de balans tussen de waterstanden voor de landbouw versus natuurbeheer”, aldus Stayen. Mooijman vult aan dat Groninger Belang er alles aan gaat doen om daarbij ook het Drentse geluid naar voren te brengen: “Of het nu gaat om gaswinning, de energietransitie of de leefbaarheid in onze mooie dorpen, het kan én moet allemaal beter. De afgelopen jaren hebben uitgewezen dat we daarvoor niet op Den Haag hoeven te rekenen. We moeten het zelf doen, met elkaar, samen met onze inwoners, over de provinciegrenzen heen. Drenthe verdient beter.”