Politie ziet stijging van aantal woninginbraken in Stad

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het aantal woninginbraken in de stad is in de afgelopen periode licht gestegen. Dat laat de politie weten op sociale media.

“Dat het aantal meldingen stijgt, is ons een doorn in het oog”, schrijft de politie. “Dit omdat elke inbraak impact en nare gevolgen heeft voor de bewoners.” Om die reden worden via sociale media negen tips gedeeld om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Zo wordt bijvoorbeeld geadviseerd om direct 112 te bellen als je een verdachte situatie ziet. De politie stelt dat een bewoner zijn buurt het beste kent, dus ook als eerste in de gaten heeft wanneer iets niet in de haak is.

Daarnaast bestaan de tips uit het aanlaten van een lamp als je in de avonduren van huis bent, om ramen en deuren goed af te sluiten, om dure apparatuur niet in het zicht te leggen, om containers en ladders op te ruimen en om geen huissleutels onder een deurmat of bloempot te verstoppen.