PKC’83 en Gorecht stijgen plek door verdwijnen VV Groningen

sport
Foto Andor Heij. PKC'83 sticht gevaar voor het VVG doel.

PKC’83 en Gorecht zijn door het verdwijnen van VV Groningen uit de eerste klasse F zaterdag een plek gestegen.

PKC staat nu zesde en Gorecht negende. Vooral voor Gorecht is dat belangrijk, omdat de tiende plaats nacompetitie tegen degradatie betekent aan het einde van de rit. PKC en Gorecht speelden gelijk tegen VVG en verliezen daardoor slechts een punt. Veel andere clubs moeten drie en zelfs vier punten inleveren. Zo speelden Leeuwarder Zwaluwen en FVC al twee keer tegen VVG.en verloren vier punten. Oranje Nassau uit de stad won van VVG en levert drie punten in, maar blijft vierde.

De KNVB heeft vrijdag alle uitslagen van VV Groningen uit de stand geschrapt. VVG stond laatste met 9 punten uit 15 wedstrijden.

Door het verdwijnen van VVG degraderen er niet drie, maar twee clubs rechtstreeks uit 1F. De nummers tien en elf spelen nacompetitie.

VV Groningen hief zichzelf deze week op, omdat er door hoge kosten en lage inkomsten financiële problemen dreigden. De vereniging had nog maar twee elftallen, waardoor de kantine inkomsten laag waren. De club zou geconfronteerd worden met hogere energielasten, doordat het vaste contract af liep. .