Paul Matthijs volgend seizoen hoofdtrainer Be Quick 1887

sport
Foto FC Groningen

Oud FC Groningen-speler en jeugdtrainer Paul Matthijs wordt volgend seizoen de hoofdtrainer van Be Quick 1887, dat in de vierde divisie speelt.

De 46-jarige Matthijs volgt Steven Wuestenenk op, die na een dienstverband van vijf jaar naar ‘d Olde Veste’54 uit Steenwijk gaat.

Matthijs begon als jeugdspeler bij Actief uit Eelde-Paterswolde. Daarna doorliep hij de jeugdopleiding van FC Groningen en werd een vaste kracht in het eerste elftal. De middenvelder speelde met een onderbreking in totaal elf seizoenen bij FC Groningen. Hij was ook tien jaar jeugdtrainer bij de FC en werd onder meer kampioen met de O-17. Vorig jaar was Matthijs trainer van de O-18, maar hij vertrok na een conflict met de clubleiding. Dat ging onder meer over het verschil in visie over de jeugdopleiding.

Het bestuur van Be Quick is blij dat de club de ervaren Matthijs heeft weten te strikken. “We vonden Matthijs, met zijn prachtige verleden als profvoetballer samen met zijn visie op voetbal, de meest geschikte kandidaat voor onze jonge spelersgroep”.