Passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen en kinderen met autisme

Jeugdhulp, zorg en onderwijsinstellingen gaan samenwerken om kinderen die hoogbegaafd zijn passend onderwijs aan te bieden.

Dit is nodig, want een deel van de kinderen die hoogbegaafd zijn, kan ondanks hun slimheid niet aarden op school. Deze kinderen vervelen zich vaak snel in de klas tussen de andere leerlingen. Dit omdat zij de lesstof veel sneller begrijpen.

Ook komt het voor dat kinderen naast hoogbegaafd ook autistisch zijn. Dit maakt ook dat deze kinderen uit de boot vallen in het reguliere onderwijs

Op de W.A van Lieflandschool werd donderdag een samenwerkingsverband getekend om deze kinderen te helpen. De instellingen die gaan samenwerken zijn Openbaar Onderwijs Groningen, de gemeente Groningen, Accare, Molendrift, Team050, Hanzehogeschool en Cosis.