Orange Skyline uit Stad maakt kans op Edison

nieuws
Foto: Hans-Peter van Velthoven

De band Orange Skyline uit Groningen is genomineerd voor een Edison in de categorie Rock. Dat maakte de jury voor één van Nederlands oudste muziekprijzen donderdag bekend.

Voor de Groningse rockformatie de tweede is het de tweede keer dat er kans wordt gemaakt op een Edison. In 2016 werd de band ook al genomineerd voor de prijs, maar verloor toen van John Coffee. Dit jaar zijn DI-RECT en Floor Jansen de tegenstanders van Orange Skyline voor een Edison.

De jury spreekt voor de prijs van dit jaar haar roem uit over hun laatste album, wat in november onder de eigen bandnaam werd uitgebracht: “Orange Skyline ziet zichzelf als een Europese band en hun self titled album klinkt inderdaad on-Nederlands goed. Een sterke plaat met goede liedjes, een grote gitaar sound en een flinke dosis bravoure. Dit tweede album laat zien dat er nog heel veel meer potentie zit in Orange Skyline: the sky is the limit!”

Of Orange Skyline met een Edison naar huis gaat, wordt bekendgemaakt op 6 maart aanstaande tijdens de AFAS Edisons, een besloten evenement in het AFAS Theater Leusden.