Oprit richting Vrijheidsplein vanaf maandag ook twee weken afgesloten voor fietsers; hinder in omgeving door trillingen en geluid

nieuws
Foto via Groningen Bereikbaar

De oprit bij de Laan Corpus den Hoorn richting het Vrijheidsplein is vanaf aanstaande maandag ruim twee weken afgesloten voor alle verkeer. De oprit is al sinds begin vorige maand dicht voor auto’s, maar nu gaat ook het fietspad naast de oprit dicht.

Aannemerscombinatie Herepoort gaat dan funderingspalen inheien en -trillen voor geluidsschermen. De aannemers werken al enige tijd aan het riool bij de oprit, waardoor het verkeer al sinds het begin van het jaar niet rechtstreeks naar de westelijke ringweg kan rijden vanaf de Laan Corpus den Hoorn.

De omleidingsroutes voor het verkeer blijven hetzelfde: verkeer op Laan Corpus den Hoorn volgt de omleidingsroute via de oprit naar het Julianaplein (A28). Vanaf het Julianaplein kan het verkeer de afrit naar de westelijke ringweg nemen. Een andere optie is via de rotondes bij Hoogkerk. Je rijdt dan via de rotondes bij het Stadspark eerst richting Hoogkerk (A7) en keert daar bij de af- en oprit om. Vanaf de A7 is de westelijke ringweg wel bereikbaar.

De komende twee weken krijgen ook fietsers te maken met de afsluiting. Zij kunnen tot vrijdag 31 maart niet over het fietspad naast de oprit richting het Vrijheidsplein.De omleiding voor fietsers loopt via de Boerhaavelaan.