Ook nieuwe winnaar motor Henk de Haan geeft voertuig terug: “Nieuwe verloting organiseren”

nieuws
Foto: Voedselbank Groningen

Een inwoner uit Siddeburen werd woensdagmiddag de nieuwe eigenaar van de knalgele motor van Henk de Haan. Maar de motorfiets werd direct na de verloting weer teruggeven.

De verloting is een actie van Voedselbank Groningen. De opbrengsten van de verkoop van loten worden verdeeld over de voedselbanken in de provincie. In 2019 vond er ook een verloting plaats waarbij de winnares van toen, een mevrouw uit Wormer in Noord-Holland, ook direct besloot om de motor terug te geven. Door de beide acties is er inmiddels al een geldbedrag van ruim 15.000 euro opgehaald.

Volgens oud-voorzitter van de Voedselbank Groningen, Ulfert Molenhuis, zijn er nu plannen voor een derde verloting: “Die willen we aan het einde van dit jaar gaan organiseren. Ook de opbrengsten van deze nieuwe actie zullen ten goede komen aan de armste mensen in onze provincie. En wie weet gaat deze motorfiets ooit wel een ton opleveren.” En de winnaar van woensdag: “Zij worden binnenkort uitgenodigd voor een rondleiding op onze vestiging in Groningen, en daar zullen ze ook de motor even uit mogen gaan proberen.”