NK Indoor Atletiek: brons voor Jetske van Kampen en Bjorn van Kins

sport
Foto: Team 4 Mijkl

Twee leden van Groningen Atletiek hebben zaterdag een bronzen plak gewonnen tijdens Dag 1 van het NK Indoor in Apeldoorn. Het betreft Jetske van Kampen en Bjorn van Kins.

Kogelstoter Bjorn van Kins evenaarde zijn prestatie van een jaar geleden, toen hij ook derde werd. Hij Kins stootte de kogel naar 17 meter 14. Goud was er voor Sven Poelman, die met zijn winnende afstand van 19 meter 42 alle anderen verre de baas was.

Ook Jetske van Kampen kon een bronzen medaille aan haar erelijst toevoegen. De loopster van Groningen Atletiek werd derde op de 1500 meter in 4 minuten 13,06 seconden. Een jaar geleden won ze zilver, zij het in een minder snelle tijd. Het goud was voor Maureen Koster, in 4 minuut 07,98.pakte brons op de 1500 meter.