Nieuwe acties in streekvervoer dreigen vanaf 22 februari

nieuws
De stakingsmanifestatie begon woensdag bij het Hoofdstation waarna men naar het Provinciehuis toog. Foto: Johannes Rienks

Er dreigen opnieuw acties in het streekvervoer. De vakbonden FNV en CNV hebben de werkgeversorganisatie VWOV een ultimatum gesteld tot 20 februari.

Wanneer er niet op de eisen gereageerd wordt dan volgen er per 22 februari opnieuw acties. Het streekvervoer lag ook in Groningen de afgelopen vijf dagen deels stil vanwege stakingen.

De vakbond FNV wil een loonsverhoging van 17 procent over achttien maanden. CNV eist 14 procent, ook verdeeld over die periode. Ook willen de bonden minder werkdruk voor het personeel.

De VWOV wil echter niet verder gaan dan 11 procent over twee jaar. De werkgevers zeggen dat ze geen geld hebben om aan de eisen van de bonden te voldoen.

In deze CAO gaat het voornamelijk om buschauffeurs, maar ook de onderhandelingen voor de CAO multimodaal zitten vast. Dat is de CAO voor medewerkers die in een bedrijf werken, dat zowel trein als busvervoer heeft, zoals Arriva.