Nieuw schoolgebouw van De Poort in Ten Boer opgeleverd

nieuws
Foto via Nationaal Coördinator Groningen

Directeur Martin Grasdijk nam woensdagochtend de sleutels in ontvangst van het nieuwe en aardbevingsbestendige gebouw voor basisschool De Poort in Ten Boer.

In eerste instantie wilde de Nationaal Coördinator Groningen het oude schoolgebouw aan de Emmerwolderweg alleen versterken. Maar omdat er steeds minder kinderen naar de school gaan, was nieuwbouw ook een optie. Daarom werd er in de herfst van 2021 toch gekozen voor een kleiner nieuw schoolgebouw op dezelfde plek. Tijdens de bouw van de nieuwe school zijn de leerlingen verhuisd naar een tijdelijk schoolgebouw aan de Kievitstraat.

Het gebouw moet nog worden afgewerkt en ingericht. Ook de gemeente moet nog aan de slag met de stoepen en het park achter de school. De verhuizing naar het nieuwe pand staat gepland voor 20 en 21 maart.