Nacht van Groningen trekt recordaantal hardlopers (foto’s)

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De 21ste-editie van de Nacht van Groningen is zaterdagavond een groot succes geworden. Rond de 2.500 deelnemers deden mee aan de hardloopwedstrijd, waarmee dit een record was.

De Nacht van Groningen begon om 20.00 uur toen op de Ossenmarkt het startschot klonk voor de 10 Engelse Mijl en de Halve Marathon. Daarna volgden nog het wegschieten van de deelnemers die meededen aan de tien- en vijf kilometer. Alle deelnemers liepen een parcours dat uitgezet was via het Noorderplantsoen, waarbij men daarna via het Hoge der A en de Oude Boteringestraat terugrende richting de Ossenmarkt.

Lichtjes, muziek en sfeer
“Het was een prachtig loopfeest”, laat de organisatie weten. “We hadden wat vernieuwingen aangebracht in het programma en dit zorgde voor een leuke sfeer op en rondom het parcours. Dan moet je denken aan lichtattributen en muziek. Ook de Ossenmarkt hadden we sfeervol aangekleed.” Maar uiteindelijk ging het om de prijzen: “De Halve Marathon werd gewonnen door Tom Hendrikse bij de mannen en Silke Jonkman bij de vrouwen. Hendrikse kwam na 01:07:14 over de finish. Jonkman finishte met een tijd van 01:15:52. Bij de 10 Engelse Mijl ging Harald Kiewiet-Timmer er met de eretitel vandoor bij de mannen met een tijd van 00:56:49. De snelste vrouw op dit onderdeel was Sanne Heidinga met een tijd van 01:08:57.”

10 en 5 Kilometer
De 10 Kilometer werd gewonnen door Mads Meijer. Hij zetten een tijd van 00:32:28 op de klokken. “De snelste vrouw bij de 10 KM was Jolien de Waard met een tijd van 00:36:45. Tot slot werd de 5 KM gelopen. Daar ging Wu Ping Kuiper er met de eerste plaats vandoor bij de mannen na 16 minuten en 16 seconden. De snelste vrouw bij de 5 KM was Jasmijn Sibma met een tijd van 00:18:40.”

De Nacht van Groningen werd georganiseerd door Golazo Noord Nederland.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen