Monsterscores voor Be Quick 1887 en FC Lewenborg

sport
Foto Andor Heij. Be Quick 1887 - Steenwijkerwold

Be Quick 1887 boekte zondag in het Esserbergstadion in de districtsbeker een forse overwinning op Steenwijkerwold. FC Lewenborg haalde in de competitie ook stevig uit.

Vierde divisionist Be Quick 1887 bereikte simpel de laatste zestien van de noordelijke districtsbeker. Derdeklasser Steenwijkerwold werd met duidelijke cijfers verslagen: 9-1.

Steenwijkerwold maakte wel één van de snelste doelpunten ooit. De opbouw van Be Quick werd verstoord en Mitchell Mosterman schoot al na acht seconden raak: 0-1. Maar de verhoudingen werden snel hersteld. Robbin van Kooten scoorde twee keer en Nilay van der Ploeg maakte er 3-1 van. Vanuit een strafschop van Daniel Teune werd het 4-1. Van Kooten en Nagesh Amatsaleh schoten nog voor de pauze het halve dozijn vol: 6-1.

Na de pauze stond het al binnen tien minuten 9-1. Invaller Tiuri Schieving scoorde twee maal en Peter Dekker schoof de bal ongelukkig in het eigen doel. Be Quick joeg op de tiende, maar de lat en doelman Leo Vloedbeld waren een sta in de weg. Be Quick is de derde vereniging uit de gemeente Groningen die de laatste zestien heeft gehaald. Zaterdag plaatsten de eersteklassers Gorecht en GRC Groningen zich al.

Competitie

Er was ook een beperkt competitieprogramma. FC Lewenborg kwam in Assen in actie tegen FC LEO. Het is niet meer de vraag of FC Lewenborg kampioen wordt in de derde klasse C, maar wanneer. Terwijl de nummer twee SVZ met 3-1 verloor van Muntendam, walste de koploper met 7-0 over LEO heen. Lewenborg heeft daarmee 40 punten uit 14 wedstrijden, 16 meer dan SVZ en Muntendam.

Tom Katgert opende de score voor Lewenborg. Mike Weidgraaf, Edu Gerds en Shailesh Parmesardien zorgden voor de 4-0 ruststand. Katgert en Gerben Veenstra, met twee doelpunten, zorgden voor de zevenklapper.