Mirte Goodijk volgt Steven Bosch op als fractievoorzitter voor Student & Stad

nieuws
Foto via Student en Stad

De leden van Student & Stad hebben Mirte Goodijk gekozen als hun nieuwe fractievoorzitter in de gemeenteraad. Goodijk volgt Steven Bosch op, die na iets meer dan twee jaar stopt als raadslid.

Bosch was sinds januari 2021 fractievoorzitter van Student & Stad en tevens lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar. Dat leverde de partij twee nieuwe zetels op. Bosch laat het fractievoorzitterschap nu ‘in hele goeie handen achter’, aldus de vertrekkende voorman van Student & Stad in de raad.

De 24-jarige Goodijk neemt de functie van fractievoorzitter over, na een jaar ervaring als raadslid. De masterstudenten ‘Midden-Oostenstudies’ aan de RUG is blij met haar aanstelling: “Ik vind het heel leuk en een grote eer om de nieuwe fractievoorzitter van Student & Stad te worden. De huidige politiek schuift de problemen van nu vaak door naar de toekomst, ik ben graag de stem van de nieuwe generatie die opkomt voor haar belangen!”