Martini Sparks boeken eerste winst onder leiding van nieuwe hoofdcoach

sport
Demi Mulder in actie. Foto: Arnold Meijer

De basketbalsters van LGITS.nl Martini Sparks hebben zaterdagavond in de eerste wedstrijd in de Elite B van de Women Basketball League gewonnen. De Groningers waren te sterk voor Basketbal Academie Limburg.

BAL heeft zowel bij de mannen als de vrouwen een team op het hoogste niveau spelen. Dat zorgt voor een stevige en professionele organisatie met veel kennis. Toch was daar zaterdagavond weinig van te merken. De gasten uit Weert werden overtuigend aan de kant gezet, ondanks dat er aan Groningse kant behoorlijk wat dames geblesseerd waren en niet mee konden spelen. De eindstand was 90-73.

Topscorers bij de Sparks waren Kim Jaasma met 24 punten en Demi Mulder met 23 punten. Voor de onlangs aangetreden hoofdcoach Caspar Wit was het de eerste wedstrijd die onder zijn leiding werd gewonnen: “Waar ik vooral heel blij mee ben, is dat het team veertig minuten strijd levert, met elkaar en voor elkaar.”